INAMICI AI ROMANIEICOLABORATORIIDIOTI UTILITROLI AUTOHTONI#COLOANA5

INAMICI AI ROMANIEI

Photo of Vladimir V Putin
Vladimir V Putin Presedinte al Federatiei Ruse

Vladimir Vladimirovici Putin (în rusă Влади́мир Влади́мирович Пу́тин; n. 7 octombrie 1952, Leningrad, RSFS Rusă, URSS) este un om politic rus, fost membru PCUS, cu vederi conservatoare.[17][18][19] În prezent ocupă pentru a patra oară funcția de președinte al Federației Ruse. A devenit președinte interimar al Rusiei la data de 31 decembrie 1999, după ce președintele Boris Elțîn își dăduse demisia, iar apoi a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000. În 2004, el a fost reales pentru un al doilea mandat, care a durat până în 7 mai 2008.

Photo of Serghei Victorovici Lavrov
Serghei Victorovici Lavrov Ministru de externe – Federatia „Dusa”

Serghei Victorovici Lavrov (în rusă Серге́й Ви́кторович Лавро́в; n. 21 martie 1950, Moscova) este un diplomat rus, Ministru al Afacerilor Externe al Rusiei începând cu 2004. Înainte de aceasta, Lavrov a fost un diplomat sovietic și ambasadorul Rusiei la Organizația Națiunilor Unite între 1994–2004. Lavrov vorbește rusă, engleză, franceză și singaleză.

Photo of Nikolai Patrushev
Nikolai Patrushev Secretar al Cosiliului de Securitate al Federatiei „Duse”

Nikolai Patrușev (în rusă Николай Платонович Патрушев; n. 11 iulie 1951, Leningrad, RSFS Rusă, URSS) este un politician rus, ofițer de securitate și ofițer de informații. A ocupat funcția de director al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), care este principala organizație succesoare a KGB-ului sovietic (cu excepția informațiilor externe), din 1999 până în 2008, și este secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei din 2008.Patrușev face parte din cercul interior al lui Vladimir Putin.[4] Începând cu februarie 2022, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva lui Patrușev în urma invaziei ruse a Ucrainei.

Photo of Dmitry Anatolyevich Medvedev
Dmitry Anatolyevich Medvedev Vice-presedinte al Consiliului de Securitate al Federatiei „Duse”

Dmitri Anatolevici Medvedev (în rusă: Дмитрий Анатольевич Медведев; n. 14 septembrie, 1965, Sankt Petersburg) este un politician rus, care ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, condus de Vladimir Putin.[7] A fost președinte al Federației Ruse din 7 mai 2008[8] până la data de 7 mai 2012, fiind succedat de Vladimir Putin. Medvedev și-a dat demisia, împreună cu restul guvernului, la 15 ianuarie 2020, pentru a permite președintelui rus să facă schimbări constituționale; el a fost succedat de Mihail Mișustin la 16 ianuarie 2020.

Photo of Serghei Shoigu
Serghei Shoigu Ministrul Apararii Federatiei „Duse”

Serghei Șoigu (rusă: Сергей Кужугетович Шойгу, tuvană: Сергей Күжүгет оглу Шойгу; n. 21 mai 1955, Ceadan⁠(d), RSFS Rusă, URSS) este un politician rus de etnie tuvană. De la 6 noiembrie 2012 este ministrul apărării al Federației Ruse.

Șoigu susține că forțe NATO, inclusiv din România, vor ataca aliații Rusiei
https://adevarul.ro/stiri-externe/rusia/soigu-forte-nato-romania-vor-ataca-aliatii-rusiei-2217240.html

Photo of Dmitri Olegovici Rogozin
Dmitri Olegovici Rogozin Vice prim-ministru al Federatiei „Duse”

Dmitri Olegovici Rogozin (în rusă Дмитрий Олегович Рогозин, n. 21 decembrie 1963, Moscova) este un politician rus, diplomat, doctor în filosofie. Din decembrie 2011 este viceprim-ministru al Rusiei. Din ianuarie 2008[1] până în decembrie 2011 a fost reprezentant permanent al Federației Ruse la NATO.

La 17 martie 2014, a doua zi după referendumul din Crimeea, Rogozin a devenit una dintre primele 7 persoane din Rusia care au fost sancționate de Statele Unite ale Americii, Canada și Uniunea Europeană, prin interdicția de călătorie în aceste zone, dar și confiscarea tuturor activelor aflate pe teritoriul acestor țări.

Photo of Andrey Klimov
Andrey Klimov Vicepreședintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Consiliului Federației „Duse”

Andrey Klimov s-a născut la 9 noiembrie 1954 la Molotov. În 1976, a absolvit Universitatea de Stat din Perm. După absolvire, a lucrat ca inginer economic. Din 1981 până în 1992, a fost asistent, lector și șeful Departamentului de Economie, Contabilitate și Analiza Activităților Economice în Construcții de la Universitatea de Stat din Perm. Din 1990 până în 1993, Klimov a fost adjunct al Consiliului Regional al Deputaților Poporului din Perm.

Photo of nesimtirecurata ? ?
nesimtirecurata ? ?

Profil administrat de catre un etnic maghiar din România care locuiește în Italia. Denigrează românii, România și tot ce este românesc. Afirmă că Ardealul a fost anexat ilegal de catre români. 

Photo of shikolay_n ? ?
shikolay_n ? ?

Individ suspect de colaborare directa cu ofiteri de contact din FSB. În data da 11.04.2024 încearcă intrarea în România (destinatie Bulgaria) unde constată că are interdicție. În data de 23.04. 2024 se întoarce de la Moscova la Chișinău cu grupul „Pobeda”, iar în data de 29.05.2024 este văzut ca agitator în fața Ambasadei Sua la Chișinău cu mesajul „Blinken go home”. In curs de verificari suplimentare. 

Photo of Piscan Alexandru
Piscan Alexandru Administrator firma

Alexandru Piscan, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei are la profilul de Facebook o fotografie cu o statuie emblematică a Uniunii Sovietice – Patria Mamă, din Volvograd. Filorus asumat pe rețele sociale, administrator al unei firme de publicitate, fals candidat la Primăria Ploiești. El este inca o confirmare ca aceasta pagina trebuie sa existe. Alexandru trebuie sa fie fericit ca actiunile sale de tradare s-au terminat cu o arestare si foarte probabil, cu o condamnare insemnata.

Photo of Sămușan Alin
Sămușan Alin

Sunt chiar eu. (Nota administatorilor #coloana5 :NU E GLUMA! Elementul s-a inscris singur in baza de date!E mandru de pozitia lui si de mesajul din bio „Moarte poporului roman!” Va lasam pe voi sa judecati! Noi ne dorim sa mearga cat mai repede la un psihiatru! 

Photo of Belousov Removich Andrey
Belousov Removich Andrey Politician, economist, ministrul apararii

Andrei Removici Beloúsov (Moscova, 17 martie 1959) este un economist și politician rus care a ocupat funcția de ministru al Apărării din mai 2024, în locul generalului Serghei Șoigu.Belousov a ocupat anterior funcția de viceprim-ministru al Rusiei din ianuarie 2020 până în mai 2024. Anterior, a fost asistent economic al președintelui Rusiei și ministru al dezvoltării economice.

Photo of Vladimir Vladimirovici Bodnarciuc
Vladimir Vladimirovici Bodnarciuc „Inalt Ataman”

Atunci cand cineva a propus acest profil am crezut ca e o gluma. Dar Asociatia „Obstea Cazacilor” din Romania Este cat se poate de reala si cat se poate de extremista, pro-Putin, anti-Ucraina si din pacate pentru ei, anti-Romania. Asociatia Este o abonata fidela a ambasadei Orcistanului de la Bucuresti (care inca ne straduim sa intelegem ce alt rol mai are inafara de cel al unui centru de racolare de tradatori romani si pentru care motiv nu este inchisa).

Photo of Diana Simona Brancoveanu (Thrussell)
Diana Simona Brancoveanu (Thrussell) Consultant IT, blogger, activist neo-nazist

@jinglemousse

Diana Brancoveanu este o persoana pe care suntem onorati sa o publicam la loc de cinste, chiar daca din cauza patologiei complexe pe care o prezinta, ar trebui sa o intelegem. Diana Brancoveanu (sau alter-ego Simona Thrussell) este probabil unul dintre cele mai veninoase personaje din propaganda de pe retelele sociale, in spatiul romanesc. Consultant IT, administratorul unei firme de profil din Olanda si bloggerul rusofil, anti-european, anti-Nato, anti-semit, Diana, pe numele ei de botez, improasca cu venin Ucraina, pozitia statului roman de a sprijini Ucraina, iubeste Rusia si este o neo-nazista „old school” veritabila, asa cum rar se mai gasesc in ziua de astazi.

Photo of Tatiana Costachi
Tatiana Costachi Vlogger, „Infectluencer”

Tatiana Costachi, originară din Republica Moldova, în urma declarațiilor sale publice care aduc o gravă defăimare poporului român și țării noastre,Tatiana Costachi face in mod sistematic afirmații publice extrem de ofensatoare la adresa României și a cetățenilor săi, acuzându-ne pe nedrept de nazism și de a fi urmași ai lui Hitler. 

Aceste declarații facute pe platforma TikTok, nu doar că sunt complet false și neîntemeiate, dar aduc și o ofensă majoră la adresa istoriei, culturii și valorilor românești.

Photo of Aleksandr Gelievici Dughin
Aleksandr Gelievici Dughin Filozof, sociolog, politician

Aleksandr Gelievici Dughin (rusă: Александр Гельевич Дугин) (n. 7 ianuarie 1962) este un geopolitician, filosof, sociolog și politician rus. Este cunoscut pentru vederile sale considerate fasciste.

https://www.dw.com/ro/p%C3%A2n%C4%83-unde-merg-teoriile-lui-dughin-despre-rom%C3%A2nia/a-62966703

Photo of Evghenia Guțul
Evghenia Guțul Bașcan al UTA Găgăuzia

Evghenia Guțul (n. 5 septembrie 1986, Etulia, RSS Moldovenească, URSS) este o politiciană și juristă din Republica Moldova, care din 19 iulie 2023 îndeplinește funcția de guvernator al UTA Găgăuzia (Gagauz-Yeri).

La 22 martie 2023, Partidul Șor a desemnat-o pe Evghenia Guțul la funcția de guvernator (bașcan) al UTA Găgăuzia. Campania electorală s-a desfășurat sub sloganul „Găgăuzia – plai de vis”. În cadrul alegerilor din 30 aprilie 2023, Evghenia Guțul s-a poziționat pe locul 1 cu 14.890 de voturi (26,47%), însă dat fiind faptului că nu a fost întrunită o majoritate, al doilea tur a avut loc la data de 14 mai.

Photo of Gorgan Igor
Gorgan Igor Fost sef de Stat Major al Armatei Republicii Moldova

Cu un nume romanesc dar cu o inima de tradator, personajul Gorgan comunica cu ofiterii de contact din GRU despre ajutoarele militare trimise Ucrainei si indemna „prietenii” din Federatie sa ocupe Republica Moldova pentru a inchide urgent granitele ei cu Romania. Cercetat fiind de catre autoritatile de peste Prut, Gorgan va fi cel mai probabil degradat si decoratiile primite de-a lungul carierei ii vor fi retrase, asa cum se cuvine unui tradator de patrie.

Photo of Vadim Nikolayevich Krasnoselsky
Vadim Nikolayevich Krasnoselsky

Vadim Nikolaevici Krasnoselski (în rusă Вадим Николаевич Красносельский) (n. 14 aprilie 1970, satul Dauriya, raionul Transbaikal, regiunea Cita, Federația Rusă) este un ofițer de miliție din Transnistria, care a îndeplinit funcția de ministru al afacerilor interne al auto-proclamatei Republici Moldovenești Nistrene (2007-2012) și de Președinte al Sovietului Suprem (2015-2016). Este al treilea președinte al Transnistriei începând cu decembrie 2016. Sotia lui are cetatenia romana, lucru ce a indignat in nenumarate randuri miscarea pro-unionista din R.

Photo of Ana Kristean Kristean
Ana Kristean Kristean Vlogger

Ana Kristian, originară din Limbenii Noi, raionul Belti, R Moldova, rezident în Quarteira, provincia Faro, Portugalia, este o propagandistă a idiologii Moldoveniste(Moldova mare și limba maldovâ) o sustinatoare asumata a Federatiei, la fel ca și Vitass sau Tanya.Costa. Dealtfel toti acestia se cunosc personal si probabil ca lucreaza pentru aceeasi „firma”. Ana promoveaza un canal de propagandă pe Telegram unde sfidează istoria Românească și numește romanii nazisti, unioniștii din rep.Moldova și România neo-naziști.

Photo of Tauber Marina
Tauber Marina Deputat

Marina Tauber este o deputata in Parlamentul Republicii Moldova, recunoscuta pentru retorica ei anti-romaneasca si pro-Kremlin. Este cercetata in dosarul de delapidare „Furtul Miliardului” din Republica Moldova. Conform RISE Moldova, numele Marinei Tauber a apărut în raportul companiei internaționale de audit Kroll, făcut prin analiza circumstanțelor furtului miliardului din 2012-2014. Raportul atesta că Tauber a achiziționat în 2012 un pachet de 4,6% din acțiunile Unibank, una dintre cele trei bănci implicate în frauda bancară de 13,7 miliarde de lei, și că a fost unul din beneficiarii a trei transferuri în valoare totală de 17,9 milioane de lei.[6]

Photo of Gundeaev Vladimir Mihailovici
Gundeaev Vladimir Mihailovici Patriarh

Patriarhul Kirill, care numește invadarea Ucrainei de către Rusia „o luptă între bine și rău”, este un spion KGB. Potrivit unui articol Forbes din 2006, averea lui Kirill era de 4 miliarde de dolari, iar un raport din Novaya Gazeta din 2019 a estimat valoarea sa la 4-8 miliarde de dolari, deși cifrele nu au fost verificate.

Photo of Lauruk (sic!) Mikhail (sic!)
Lauruk (sic!) Mikhail (sic!) Președintele Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România

Pe pagina oficiala a Centrului Internațional „Matitsa Rusinov”, vicepresedintele organizatiei isi descrie experienta cu sistemul de justitie al Romaniei dupa cum urmeaza „În anul 2000, popularitatea mea în sport, stabilitate financiară și activitate filantropică a provocat multă invidie din partea guvernului central din România, din cauza căruia am căzut victimă sistemului politic și judiciar, pentru mine au fost inventate crime şi au fost fabricate cazuri penale.” Domnul Lauruk uita sa specifice legaturile pe care le are cu anumiti ofiteri de caz ai FSB atasati ambasadei Federatiei de la Bucuresti si de faptul ca exista un plan de actiune al FSB-ului pentu destabilizarea Romaniei cu pretextul ca statul roman nu respecta drepturile comunitatii rutene, un plan care deja a fost introdus subtil lumii prin declaratiile delegatiei Rusiei la Consiliul Drepturilor Omului din cadrul ONU.

Photo of Ilan Mironovici Shor
Ilan Mironovici Shor Politician, infractor de drept comun condamnat si fugar al justitiei din Republica Moldova

Ilan Mironovici Șor (n. 6 martie 1987, Tel Aviv) este un afacerist milionar și politician al Republicii Moldova, vorbitor de limba rusă și de origine evreiască, fost primar al orașului Orhei și președinte al Partidului ȘOR, care a intrat în parlament în 2019 și 2021. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare, pentru participarea la o operațiune de devalizare a mai multor bănci din țară.

Photo of Margarita Simonyan
Margarita Simonyan Editor-sef „Russia Today”

Sefa neoficiala a propagandei Kremlinului, a amenintat in nenumarate randuri Europa, Romania si Republica Moldova cu „consecinte catastrofale” facand deasemenea referinta la un potential atac nuclear al Federatiei „Duse” impotriva acestora.

Photo of Olga Vladimirovna Skabeeva
Olga Vladimirovna Skabeeva prezentatoare de televiziune, comentatoare politică și propagandistă rusă

Olga Vladimirovna Skabeeva (în rusă Ольга Владимировна Скабеева; n. 11 decembrie 1984, Voljski, RSFS Rusă, URSS) este o prezentatoare de televiziune, comentatoare politică și propagandistă rusă. Skabeeva a primit porecla „Păpușa de fier TV a lui Putin” din cauza criticilor ei la adresa opoziției ruse.

Potrivit unei investigații a Fundației Anticorupție (FBK), publicată la 29 iulie 2021, Skabeeva și soțul ei Ievgheni Popov dețin imobile în Moscova, cu o valoare totală de peste 300 de milioane de ruble (4 milioane de dolari).

Photo of Vladimir Rudolfovici Soloviov
Vladimir Rudolfovici Soloviov prezentator TV, publicist, actor, cântăreț și persoană publică

Vladimir Rudolfovici Soloviov (n. 20 octombrie 1963, Moscova, RSFS Rusă, URSS) este un propagandist rus, prezentator TV, publicist, actor, cântăreț și persoană publică de origine evreiască, purtător de cuvânt al Kremlinului[12]. Este embru al partidului politic rus „Rusia Unită” [13]. Este renumit pentru declarațiile sale anti-ucrainene și propaganda pro-rusă.

Are proprietăți imobiliare în Italia, precum și certificat de rezidență italiană.

În august 2014, Ucraina l-a inclus în lista de sancțiuni pentru poziția sa față de războiul din estul Ucrainei și anexarea Crimeei de către Rusia.

Photo of Maria Vladimirovna Zakharova
Maria Vladimirovna Zakharova Purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Federatiei „Duse”

Maria Zakharova, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, este unul din cei 374 de ruși care au intrat pe lista neagră a sancțiunilor Uniunii Europene. Ea a primit interdicție de a intra în statele uniunii, ca răspuns la invazia rusă din Ucraina. Zakharova a fost catalogată ca ”o figură importantă a propagandei guvernului de la Kremlin”, care ”a promovat intrarea forțelor armate ruse în Ucraina”.

Zakharova amenință Romania: autoritățile române nu au dovezi că epava dronei descoperită aparține Rusiei
https://alephnews.ro/guvern/mae-rus-daca-romania-ar-fi-ingrijorata-de-situatia-de-securitate-din-regiune-atunci-in-loc-sa-dea-vina-pe-rusia-nu-s-ar-angaja-in-provocari/

Limba romana ar trebui redenumita „limba moldoveneasca” si nu invers …

poTenTiali cOLABORATORI

Photo of Adrian Severin
Adrian Severin Politician, diplomat, infractor condamnat

Adrian Severin (n. 28 martie 1954, București, România) este un politician și diplomat român, fost membru al Partidului Democrat (actual PDL), fost membru al Partidului Social Democrat, din care a demisionat în urma unui scandal de corupție. Adrian Severin a fost condamnat definitiv în noiembrie 2016 la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Photo of Laurentiu Primo
Laurentiu Primo

Primo Laurențiu  e un vechi propagandist pro rus, anti occidental, antisemit, conspiraționist in România de peste 15 ani, a aparut mai întăi la emisiunile lui Radu Moraru de la Nasu TV, actualmente prieten foarte cu Diana Sosoaca și un sustinator al partidului SOS.

Am pus câteva link-uri care vă vor ajuta.

https://www.youtube.com/watch?v=RzlB-CfYEek

https://www.youtube.com/watch?v=AX7aDlmBxPw

https://www.youtube.com/watch?v=ubA1tC26av0

https://www.youtube.com/watch?v=aKdHlqsUjL4

https://www.youtube.com/@meritocratiaromania/videos

 

Photo of shikolay_n ? ?
shikolay_n ? ?

Individ suspect de colaborare directa cu ofiteri de contact din FSB. În data da 11.04.2024 încearcă intrarea în România (destinatie Bulgaria) unde constată că are interdicție. În data de 23.04. 2024 se întoarce de la Moscova la Chișinău cu grupul „Pobeda”, iar în data de 29.05.2024 este văzut ca agitator în fața Ambasadei Sua la Chișinău cu mesajul „Blinken go home”. In curs de verificari suplimentare. 

Photo of Z1legend ?
Z1legend ?

Nea’ „Legenda Z” de Cluj-Napoca, concitadin de-al Taniei Petean, coafeza atomica, susține agresiunea rusă în Ucraina si lauda interventiile militare ale Rusiei, oriunde s-ar executa ele. Demonstreaza o mare admiratie pentru piticul atomic de la Kremlin. Suspectam că a „prins” un contract de tip work-from-home pentru a imprastia propagandă pro-rusă, plătit in ruble sau echivalentul lor in USDT. Stă ore in sir in live-uri pe Tik-Tok

Photo of Singurov Adrian Adrian
Singurov Adrian Adrian Preot nehirotonisit

„Preotul” (exclus din BOR) Singurov este o prezență activă pro rusă, cu postări pe Facebook și emisiuni la televiziuni dubioase, in care ridică în slavi lumea rusă și pe „zeița” Sosoaca, aratandu-se foarte agresiv cu cei care îl contrazic. La începutul războiului a negat clar că ar fi vreun război, că totul este un fals. Binenica este anti occident, anti vaccinare, pro SOS, anti globalizare. Prin atitudinea sa dă impresia că este un colaborator direct al Rusiei în România si nu doar un idiot util sau postac plătit. 

Photo of Piscan Alexandru
Piscan Alexandru Administrator firma

Alexandru Piscan, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei are la profilul de Facebook o fotografie cu o statuie emblematică a Uniunii Sovietice – Patria Mamă, din Volvograd. Filorus asumat pe rețele sociale, administrator al unei firme de publicitate, fals candidat la Primăria Ploiești. El este inca o confirmare ca aceasta pagina trebuie sa existe. Alexandru trebuie sa fie fericit ca actiunile sale de tradare s-au terminat cu o arestare si foarte probabil, cu o condamnare insemnata. In cazul in care tara ar fi fost in razboi, pedeapsa ar fi fost implicit mai crunta.

Photo of Sămușan Alin
Sămușan Alin

Sunt chiar eu. (Nota administatorilor #coloana5 :NU E GLUMA! Elementul s-a inscris singur in baza de date!E mandru de pozitia lui si de mesajul din bio „Moarte poporului roman!” Va lasam pe voi sa judecati! Noi ne dorim sa mearga cat mai repede la un psihiatru! 

Photo of Marga Andrei
Marga Andrei Rector, Ministrul educatiei (1997-200)

În septembrie 2022, fostul ministru al educatiei, Andrei Marga, potențial candidat la prezidențiale din partea AUR, a avut o cerere bizară. El s-a pronunțat eptnru „împărțirea Ucrainei între Rusia, Ungaria și Români”. Acest lucru ar însemna revenirea Bucovinei la România. Andrei Marga a fost deconspirat de CNSAS ca agent al Securității comuniste.

Declarația lui Andrei Marga, a mai arătat raportul, a fost susținută și de George Simion. Liderul AUR a spus că „Bucovina de Nord este România istorică”.

Photo of Georgiana Arsene
Georgiana Arsene Jurnalist, blogger

Ca si multi alti „jurnalisti” rusofili, Georgiana Arsene are un cont pe Facebook si un blog „faimos” de pe care improasca cu venin NATO, EU, romanii care sprijina Ucraina, guvernul, etc. La poza de profil din Facebook afiseaza cu mandrie un steag al Federatiei criminale. Este consoarta lui Gelu Voican Voiculescu, un agent operativ strain implicat in lovitura de stat din 1989, faimos prin vizitele sale la aproape toate evenimentele organizate de ambasada Federatiei la Bucuresti. Pe profilul ei de LinkedIn, singura experienta laborala este jurnalist la blogul ei.

Photo of Cerva Codruța
Cerva Codruța Vlogger, activist pro-rus

Susținătoare a Rusiei și a lui  (citez)”iubi”. Petrece extrem de multe ore live pe Tik Tok.Afiseaza public insemnele Federatiei „Duse” si instiga la manifestatii publice menite sa destabilizeze Romania si Republica Moldova

Photo of Dorobantu Eduard Gabriel
Dorobantu Eduard Gabriel Troll

Troll-ul Dorobantu Eduard Gabriel din Brasov, cu peste 34 de mii de postari pe X si 2644 de urmaritori la data acestei postari, trebuie sa aiba un loc de cinste pe site-ul nostru. Avem totusi dubii asupra identitatii reale a acestui profil si ne angajam sa incercam sa o aflam. Printre subiectele favorite ale acestui idiot util se afla Ucraina, postari in care acest element innfect jubileaza la fiecare lovitura a Federatiei asupra infrastructurii civile, China, tara pe care o lauda in mod permanent si mai nou Nord Coreea, tara unde, spune idiotul, Kim Jong Un a construit o multitudine de ansambluri rezidentiale, gradinite, scoli, centre sportive, culturale, vreo patruzeci de mii de turnuri de genul Burj Al Khalifa, o scara rulanta spre Marte, o instalatie de captare a energiei soarelui, montata strategic in jurul astrului nostru si un munte din care curge lapte si miere, pentru bucuria idiotilor de genul lui, care totusi au decis sa nu isi refaca viata in aceasta tara.

Photo of gandeste.org
gandeste.org

Proprietari: Domeniul îi aparține unui om de afaceri sucevean.

Editorialiști-invitați: Publică opiniile lui Sorin Roșca Stănescu, Adrian Severin, Ion Cristoiu, cartile extremistului si propagandistului fascist Dugin etc.

Site-ul care este descris ca fiind un agregator de opinii.

Photo of Cozmin Gusa
Cozmin Gusa Fizician, politician, jurnalist si „judocan” (cum spune pagina de Wikipedia dedicata lui)

Cozmin Horea Gușă (n. 2 iulie 1970, Câmpia Turzii, jud. Cluj) este de profesie fizician, actualmente fiind geopolitician, consultant politic, jurnalist și președinte al Federației Române de Judo. Pozițiile sale publice în plan editorial sau în plan politic au fost mereu de tip suveranist si conservator. In anul 2001 este inițiatorul unui demers de protocol de colaborare între PSD și Edinstvo, partidul lui Putin de atunci. A declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca „Rusia este a doua mea patrie!”

Photo of Lasca Mihai Ioan
Lasca Mihai Ioan Deputat, lider filiala partid, infractor condamnat

Deputat in Parlamentul Romaniei, liderul filialei AUR Bihor, interlop si infractor de drept comun – recidivist, Mihai Ioan Lasca este unul din cei patru parlamentari romani care au vizitat in Martie 2022 Ambasada Rusiei pentru a prezenta o pozitie de neutralitate a Romaniei fara un mandat oficial din partea Parlamentului.
https://ziaristii.com/lider-aur-viitor-deputat-spargator-de-bancomate-bataus-arestat-nu-poarta-botnita-se-lupta-cu-satanistii-globalisti/

Photo of Sarbu Lucian
Sarbu Lucian Digital nobody

Lucian Sarbu este ceva dar nu stie nimeni ce … Scrie in bloguri indoielnice, are un cont de trolling ruso si sinofil pe X, are ceva articole anti-covid, anti-Ucraina pe Quora, slaveste tancurile rusesti. A incercat la un moment dat crearea unui Partid Comunist Roman, dar fara sorti de izbanda, probabil pentru ca romanii se saturasera sa linga acolo unde scuipasera deja in ’89. Lucian se declara un digital savy si expert in SEO (adwords si dinastea), ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca ar putea fi mai mult decat un idiot util si s-ar putea sa ia si el ceva „premii” in crypto, pentru activitatile sale de slava Putin, slava Xi, slava orice este impotriva EU si NATO.

Photo of Georgescu Maria
Georgescu Maria Blogger

Maria Georgescu este un personaj ce sta la granita dintre rolul unui idiot util si cel al unui colaborator. Aceasta diferenta este data de simplul fapt ca Romania nu este sub ocupatie rusa. Daca ar fi, Maria sigur ar fi o colaborationista de top. Este obsedata de Putin, Rusia, “rolul salvator” al acesteia in lumea ortodoxa si de familia traditionala. Urmareste cu sfintenie retorica de la Kremlin iar atunci cand este contrazisa in diverse postari pe FB devine agresiva, violenta verbal si trece la amenintari.

Photo of Motocu Marian
Motocu Marian Blogger (?)

Marian Motoc promoveaza antisemitismul pe retelele de socializare si teorii ale conspiratiei dintre cele mai dubioase. Sustine ca evreii ar controla lumea si ca au falsificat toate alegerile din Romania dupa caderea comunismului, neaga existenta Holocaustului sustinand ca mai toti politicienii sunt evrei si ca acestia doresc exterminarea poporului roman si inlocuirea cu alte “rase”. Promoveaza teorii ale conspiratiei inspirate din lucrarea fictiva si antisemita creata de rusi: “Protocoalele inteleptilor Sionului”. In multe dintre discursurile sale instiga la ura impotriva evreilor si la violenta, se afiseaza cu simboluri ale Legiunii Arhangehului Mihail ori cu portretul lui Corneliu Zelea Codreanu.

Photo of Tauber Marina
Tauber Marina Deputat

Marina Tauber este o deputata in Parlamentul Republicii Moldova, recunoscuta pentru retorica ei anti-romaneasca si pro-Kremlin. Este cercetata in dosarul de delapidare „Furtul Miliardului” din Republica Moldova. Conform RISE Moldova, numele Marinei Tauber a apărut în raportul companiei internaționale de audit Kroll, făcut prin analiza circumstanțelor furtului miliardului din 2012-2014. Raportul atesta că Tauber a achiziționat în 2012 un pachet de 4,6% din acțiunile Unibank, una dintre cele trei bănci implicate în frauda bancară de 13,7 miliarde de lei, și că a fost unul din beneficiarii a trei transferuri în valoare totală de 17,9 milioane de lei.[6]

Photo of Lauruk (sic!) Mikhail (sic!)
Lauruk (sic!) Mikhail (sic!) Președintele Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România

Pe pagina oficiala a Centrului Internațional „Matitsa Rusinov”, vicepresedintele organizatiei isi descrie experienta cu sistemul de justitie al Romaniei dupa cum urmeaza „În anul 2000, popularitatea mea în sport, stabilitate financiară și activitate filantropică a provocat multă invidie din partea guvernului central din România, din cauza căruia am căzut victimă sistemului politic și judiciar, pentru mine au fost inventate crime şi au fost fabricate cazuri penale.” Domnul Lauruk uita sa specifice legaturile pe care le are cu anumiti ofiteri de caz ai FSB atasati ambasadei Federatiei de la Bucuresti si de faptul ca exista un plan de actiune al FSB-ului pentu destabilizarea Romaniei cu pretextul ca statul roman nu respecta drepturile comunitatii rutene, un plan care deja a fost introdus subtil lumii prin declaratiile delegatiei Rusiei la Consiliul Drepturilor Omului din cadrul ONU.

Photo of Opris Dan Mircea
Opris Dan Mircea jurnalist / blogger (Old School)

Am identificat cu o probabilitate de 99.9% ca Mircea este operatorul contului de X.com @USRNeoficial. Ne-au ajutat anumite corelari AI de text liber rulate pe retele sociale cunoscute, anumite coincidente majore si cateva surse externe. Asteptam dezmintiri generate cu patos jurnalistic. Continuam sa investigam si asteptam alte informatii din tara, relationate cu acest domn, care speram sa ne satisfaca curiozitatea referitor la cum s-a radicalizat in slunba intereselor Federatiei un fost analist de informatii si specialist in crima organizata / anti-terorism, care candva a fost legitimat ca „Romania’s finest”.

Photo of Veaceslav Plămădeală
Veaceslav Plămădeală Inginer topograf, vlogger

Idiot util din Rep. Moldova care își dă foc pașaportului românesc, ne numeste fasciști pe români și  îl cheamă pe Putin și armata sa glorioasa ca să îi salveze pe moldoveni.

 

Photo of Moraru Radu
Moraru Radu Director

Ziarist, cu un traseu sinuos. Dupa ce a colaborat cu numeroase televiziuni, a fost mazilit de la toate, refugiindu-se pe Youtube si diverse podcast-uri. Actualmente este proprietatul televiziunii „Nasul TV”. Una din putinele surse de venit (in lipsa publicitatii) vine de la anumite cercuri neoprotestante. Cel mai probabil, la schimb, ofera o pozitie dura contra administratiei Biden.

Cunoscut pentru atitudinea sa anti-Uniunea Europeana si anti-NATO, cu un discurs insidios, presarat cu falsuri grosolane, manipulari vadite, multe bazate pe retorica specifica propagandei ruse.

Photo of Ciumita Roșie
Ciumita Roșie „Pagina de satira politica”

Cont alternativ al lui Gabriel Dimofte, „Noaptea Mintii”, „Bezna Mintii”, etc. Gabriel Dimofte isi ascunde vederile rusofile in spatele umorului si satirei politice. Nu am avea nimic de obiectat daca aceasta satira ar fi bi-directionala dar inca suntem in cautarea unei postari de-a lui Dimofte in care aceasta sa faca satira politica pe seama „Mamei RaSSia” 🙂 

Photo of Bogdan Stanciu
Bogdan Stanciu Presedinte asociatie, blogger

Aflat pe lista „personalitatilor favorabile Federatiei Ruse”, a inamicului Romaniei, Dughin, Bogdan este anti-vaccin, anti-avort, anti-LGBTQ, anti-Biden, anti … stiti restul. Bogdan opereaza contul de X.com @whitenights_ro unde gasim propaganda mai fina sau mai bruta a Federatiei „Duse”, prelucrata „sa sune bine” in limba romana.

Photo of Teodosie Teodosie
Teodosie Teodosie Arhiepiscop Tomis
Photo of LeBrana Tudor
LeBrana Tudor Troll

Alter ego al lui Ambrus Bela (inregistrat in baza de date), cont pe care acesta il distribuie. Acest profil distribuie continutul hardcore care ar putea incalca termenii si conditiile Facebook si este folosit pentru diseminare de dezinformari si fake news, pentru a nu risca contul lui Bela.Una dintre informațiile false prezenta in postarile acestui cont este cea care dezinformeaza că centrul comercial Epicenter, distrus de Federatie in Harkov, ar fi fost de fapt un depozit de muniție. 

Photo of Moruz Vitalie
Moruz Vitalie Vlogger (Tik-Tok)

Vitalie Moruz, conoscut pe Tiktok ca „Vitasss”, prin postarile sale pe Tiktok si live-urile organizate, acesta falsifica istoria Romaniei si sustine propaganda rusa in Romania si in Moldova. Desi locuieste in prezent in Italia, acesta face live-uri zilnic menite sa rastalmaceasca istoria si sa indeparteze ascultatorii de Uniunea Europeana si Romania. 

Prin frecventa videoclipurilor, abordarea constanta a acelorasi teme ani de zile, adunarea de simpatizanti si chemarea de specialisti si istorici in live-urile sale „Victor Stepaniuc” un plagiator si falsificator al istoriei din Republica Moldova, cred ca suntem in prezenta unui postac platit.

IDIOTI UTILI

Photo of DexVirus ? ?
DexVirus ? ? Trol

Credem ca trollul DEXVirus si-a dezactivat intentionat contul si nu stim daca intentioneaza sa revina sau nu in activitate. Speram ca a inteles ca trolling-ul si propaganda nu au cum sa ii fie benefice. Daca totusi va reveni vom actualiza corespunzator profilul

DexV, un profil de X cu cateva sute de followeri, este unul dinte cele mai otravite voci propagandiste in limba romana, de pe X.com DexV se considera un patriot care are un simt special pentru nenorociri pe care doar el le vede.

Photo of Nagaro73 ? ?
Nagaro73 ? ?

Userul de Tik-Tok Nagaro73, susținător înfocat al Rusiei și a lui Putin, defileaza mandru cu steagul Rusiei în Bucuresti. Deținem un videoclip unde acest element se șterge pe adidași cu steagul României.

Photo of USRneoficial ? ?
USRneoficial ? ? Troll

Asa cum aflam din descrierea profilului lui de X, USRneoficial este „Uniunea Salvați Reptilele politice, Anti Terrorism, Anti Epstein Club, Anti Covid Vax, Anti Zelensky, Anti Trans-LGBTQ2S+, Anti Netanyahu, Anti Soros”. Are cateva sute de urmaritori si este considerat inofensiv dar datorita vederilor lui „inguste” despre cei care suporta Ucraina si condamna agresiunea lui Putin si datorita vederilor lui „largi” despre extremismul rus, ne-ar placea mult sa stim cine este in realitate 🙂

Photo of Vlad ? ?
Vlad ? ? Troll de serviciu, somer

Fanul BRICS Alex este extrem de vocal pe Twitter si astfel „a cazut” in blestemul #coloana5 pentru propaganda activa pro-Kremlin, anti-Ucraina, anti-vaccinista etc. Marturisim ca nu am avut intentia de a-l publica, datorita numarului mic de urmaritori si al simplitatii intelectuale de care da dovada, elemente care il fac oarecum inofensiv in actiunile propagandistice. Dar Vlad a insistat totusi sa faca parte din pagina noastra. Nu stim cine este Vlad dar, la fel ca si alte profile, profilul lui de Twitter intra astazi in procesul de identificare si monitorizare al echipei #coloana5.

Photo of Z1legend ?
Z1legend ?

Nea’ „Legenda Z” de Cluj-Napoca, concitadin de-al Taniei Petean, coafeza atomica, susține agresiunea rusă în Ucraina si lauda interventiile militare ale Rusiei, oriunde s-ar executa ele. Demonstreaza o mare admiratie pentru piticul atomic de la Kremlin. Suspectam că a „prins” un contract de tip work-from-home pentru a imprastia propagandă pro-rusă, plătit in ruble sau echivalentul lor in USDT. Stă ore in sir in live-uri pe Tik-Tok

Photo of Zamolxis ? ?
Zamolxis ? ? Troll

Este, in acest moment, la al 15-lea cont in reteaua de socializare X. Detine un profil de X cu continut extremist, cunoscut prin stilul sau de exprimare agresiv, jigniri, antisemitism fatis, pro Rusia, anti Ucraina, anti LGBT etc.

Photo of Piperea .Gheorghe
Piperea .Gheorghe Avocat

Avocat și profesor la Facultatea de Drept din cadrul Universității București si ocupă locul al treilea pe listele Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Totodata, este un cunoscut conspirationist (a avansat o teorie a conspirației cu privire la temperaturile ridicate), antivaccinist, anti sprijin pentru Ucraina.

Photo of Sămușan Alin
Sămușan Alin

Sunt chiar eu. (Nota administatorilor #coloana5 :NU E GLUMA! Elementul s-a inscris singur in baza de date!E mandru de pozitia lui si de mesajul din bio „Moarte poporului roman!” Va lasam pe voi sa judecati! Noi ne dorim sa mearga cat mai repede la un psihiatru! 

Photo of Popa Alis
Popa Alis

Doamna profesoara care până de curând avea obiceiul sa bage la categoria „morți subite de la vaccin” pe toți decedații, acum are o poziție clara anti Ucraina și împotriva sprijinirii țării vecine.

Photo of Marga Andrei
Marga Andrei Rector, Ministrul educatiei (1997-200)

În septembrie 2022, fostul ministru al educatiei, Andrei Marga, potențial candidat la prezidențiale din partea AUR, a avut o cerere bizară. El s-a pronunțat eptnru „împărțirea Ucrainei între Rusia, Ungaria și Români”. Acest lucru ar însemna revenirea Bucovinei la România. Andrei Marga a fost deconspirat de CNSAS ca agent al Securității comuniste.

Declarația lui Andrei Marga, a mai arătat raportul, a fost susținută și de George Simion. Liderul AUR a spus că „Bucovina de Nord este România istorică”.

Photo of Ambrzs Bela Bela
Ambrzs Bela Bela Idiot util

Cont pe „persoana fizica”, sursa validata (de dezinformare) si rusofil asumat, Bela are pagina plina de postări anti globalizare, anti Ucraina, pro Rusia și anti UE. Trist e ca Bela are prea mulți adepți care îi împărtășeșc opiniile, cam ca si Viktor Orba. Bela, bine ai venit in #coloana5! n

Photo of Diana Simona Brancoveanu (Thrussell)
Diana Simona Brancoveanu (Thrussell) Consultant IT, blogger, activist neo-nazist

@jinglemousse

Diana Brancoveanu este o persoana pe care suntem onorati sa o publicam la loc de cinste, chiar daca din cauza patologiei complexe pe care o prezinta, ar trebui sa o intelegem. Diana Brancoveanu (sau alter-ego Simona Thrussell) este probabil unul dintre cele mai veninoase personaje din propaganda de pe retelele sociale, in spatiul romanesc. Consultant IT, administratorul unei firme de profil din Olanda si bloggerul rusofil, anti-european, anti-Nato, anti-semit, Diana, pe numele ei de botez, improasca cu venin Ucraina, pozitia statului roman de a sprijini Ucraina, iubeste Rusia si este o neo-nazista „old school” veritabila, asa cum rar se mai gasesc in ziua de astazi.

Photo of Victor Ciutacu
Victor Ciutacu- Moderator TV(jurnalist)

Victor Ciutacu a invitat-o în direct pe Marina Tauber (36 de ani), deputată în Parlamentul Republicii Moldova din 2019. DE meserie antrenoare de tenis, ea este vicepreședinta partidului lui Ilan Șor (35 de ani), oligar fugar aservit Moscovei, și joacă rol de interfață a organizatorilor protestelor împotriva guvernării pro-occidentale de la Chișinău.În prime-time, nestingherită de nimeni, Marina Tauber a reluat pe larg toate teoriile propagandei rusești, pe care ni le ventilează zi de zi și armata agenților de influență și a propagandiștilor Moscovei: că Maia Sandu vrea să atragă Moldova în război, distruge economia, e vinovată de scăderea nivelului de trai al populației etc.

Photo of Cerva Codruța
Cerva Codruța Vlogger, activist pro-rus

Susținătoare a Rusiei și a lui  (citez)”iubi”. Petrece extrem de multe ore live pe Tik Tok.Afiseaza public insemnele Federatiei „Duse” si instiga la manifestatii publice menite sa destabilizeze Romania si Republica Moldova

Photo of Sebastian Dracopol
Sebastian Dracopol IT, postac util

Sebastian e genul de idiot util aproape asumat care isi da cu parerea despre razboiul din Ucraina, ca prin minune urmand intotdeauna retorica Federatiei. Sebastian e deasemenea genul de baiat curajos care lupta indarjit si plin de curaj cu tastatura in mana, injurand amarnic orice forma de opozitie, incluzandu-ne si pe noi. Pe blogul personal Sebastian a publicat un articol despre cum sa fii un troll de succes in mediul online, ducand astfel trolatul la nivel de arta cu manual de instructiuni.

Photo of gandeste.org
gandeste.org

Proprietari: Domeniul îi aparține unui om de afaceri sucevean.

Editorialiști-invitați: Publică opiniile lui Sorin Roșca Stănescu, Adrian Severin, Ion Cristoiu, cartile extremistului si propagandistului fascist Dugin etc.

Site-ul care este descris ca fiind un agregator de opinii.

Photo of Haller Harry
Haller Harry Troll

Troll account toxic care disemineaza propaganda ruseasca / pro-palestina. Cel mai probabil un cont profesional administrat de o organizatie de propaganda a Federatiei

Photo of Lasca Mihai Ioan
Lasca Mihai Ioan Deputat, lider filiala partid, infractor condamnat

Deputat in Parlamentul Romaniei, liderul filialei AUR Bihor, interlop si infractor de drept comun – recidivist, Mihai Ioan Lasca este unul din cei patru parlamentari romani care au vizitat in Martie 2022 Ambasada Rusiei pentru a prezenta o pozitie de neutralitate a Romaniei fara un mandat oficial din partea Parlamentului.
https://ziaristii.com/lider-aur-viitor-deputat-spargator-de-bancomate-bataus-arestat-nu-poarta-botnita-se-lupta-cu-satanistii-globalisti/

Photo of Coja Ion
Coja Ion Publicist

Ion Coja (n. 22 octombrie 1942, Constanta) este un lingvist roman, publicist și scriitor, militant politic nationalist.

A fost secretar PCR al Universitatii din Bucuresti. A fost ales senator  în legislatura 1992-1996 in judetul Constanta. În cadrul activității sale parlamentare, Ion Coja a inițiat o singură propunere legislativă. De asemenea, Ion Coja a fost membru marcant al Uniunii Vatra Romaneasca, organizație nonguvernamentală de extrema dreapta  și unul dintre președinții filialei de la București.

Cunoscut propagandist pro-rus, pretinde ca pe teritoriul Romaniei nu a existat Holocaust in timpul celui de-al 2-lea Razboi Mondial, sustinator al partidului extremist AUR.

Photo of Cristoiu Ion
Cristoiu Ion jurnalist

Ion Cristoiu (n. 16 noiembrie 1948, Gagesti, Bolotesti, Vrancea, Romania) este un jurnalist, scriitor, analist politic român și o figură controversată ca persoană publică românească datorită implicării sale în anii din perioada comunista ca turnător la Securitate potrivit CNSAS, informatorul cu nume de cod „Coroiu”.

Este un propagandist pro-rus cunoscut, admirator fatis al lui George Simion (AUR).

Photo of Macarie Daniel Ion
Macarie Daniel Ion Somer (sau ceva de genul)

Asociat profilului anonim Zamolxis (in baza de date)

Noul troll identificat pe „persoana fizica”, de catre comunitatea X, Zamolxis, un idiot util care adora propaganda, Federatia si orice fel de dezinformare care ar putea sa favorizeze retorica si interesele Kremlinului in Romania. Dupa identificare, Ion Daniel Macarie a prins un curaj „deosebit” si si-a postat pe X poza de profil, noi ne intrebam de ce nu a dat dovada de astfel de „curaj” dinainte de a fi identificat. Acest personaj infect arunca cu gunoi propagandistic de cate ori are ocazia si suntem deosebit de onorati in a-l posta in sfarsit aici, cu identitatea lui reala, ca sa-l vada mami, familia si toti prietenii lui, la loc de cinste.

Photo of Catana Ionut
Catana Ionut politist (credem, verificam)

Domnul functionar public Catana este un sustinator infocat al Federatiei si al arsenalului acesteia. Omul e nascut in ’89, (anul eliberarii, cel putin teoretice, a Romaniei de un regim dictatorial si a finalului unei epoci negre provocate tarii noastre de catre rusii sovietici „interpelatori”). In diferite postari pe X, dl. Catana ne explica cum rachetele hipersonice, distrugatoare de obiective civile, ale Federatiei nu se pot „interpela” decat daca „interpelatorii” sunt tot arme de-ale Federatiei, asa ca vai de capul nostru, cand o veni tatuca Putin.

Photo of Achimescu Iulia
Achimescu Iulia avocat in rezerva 🙂

Fost avocat, dna. Achimescu are o pasiune mare pentru tatuca Putin, Federatie si Crimeea anexata, unde viseaza candva sa ajunga pe plaja, cu Putin, purtand o rochita speciala (nu facem caterinca, e un comment de-al ei). Normal nu ar trebui sa ne coboram si sa publicam astfel de elemente, dar tanti Achimescu are doua mii si ceva de urmaritori pe care ii otraveste cu frecventa despre malefica Ucraina, grandioasa Federatie si alte elucubratii dovedite a fi cioace, ca de exemplu dragarea pe sustache a canalului Bastroe.

Photo of Ana Kristean Kristean
Ana Kristean Kristean Vlogger

Ana Kristian, originară din Limbenii Noi, raionul Belti, R Moldova, rezident în Quarteira, provincia Faro, Portugalia, este o propagandistă a idiologii Moldoveniste(Moldova mare și limba maldovâ) o sustinatoare asumata a Federatiei, la fel ca și Vitass sau Tanya.Costa. Dealtfel toti acestia se cunosc personal si probabil ca lucreaza pentru aceeasi „firma”. Ana promoveaza un canal de propagandă pe Telegram unde sfidează istoria Românească și numește romanii nazisti, unioniștii din rep.Moldova și România neo-naziști. Ana este profund anti-Europeana chiar daca trăiește în Portugalia.

Photo of Georgescu Maria
Georgescu Maria Blogger

Maria Georgescu este un personaj ce sta la granita dintre rolul unui idiot util si cel al unui colaborator. Aceasta diferenta este data de simplul fapt ca Romania nu este sub ocupatie rusa. Daca ar fi, Maria sigur ar fi o colaborationista de top. Este obsedata de Putin, Rusia, “rolul salvator” al acesteia in lumea ortodoxa si de familia traditionala. Urmareste cu sfintenie retorica de la Kremlin iar atunci cand este contrazisa in diverse postari pe FB devine agresiva, violenta verbal si trece la amenintari.

Photo of Motocu Marian
Motocu Marian Blogger (?)

Marian Motoc promoveaza antisemitismul pe retelele de socializare si teorii ale conspiratiei dintre cele mai dubioase. Sustine ca evreii ar controla lumea si ca au falsificat toate alegerile din Romania dupa caderea comunismului, neaga existenta Holocaustului sustinand ca mai toti politicienii sunt evrei si ca acestia doresc exterminarea poporului roman si inlocuirea cu alte “rase”. Promoveaza teorii ale conspiratiei inspirate din lucrarea fictiva si antisemita creata de rusi: “Protocoalele inteleptilor Sionului”. In multe dintre discursurile sale instiga la ura impotriva evreilor si la violenta, se afiseaza cu simboluri ale Legiunii Arhangehului Mihail ori cu portretul lui Corneliu Zelea Codreanu.

Photo of Calin Eusebiu Mirea
Calin Eusebiu Mirea Infractor condamnat pentru omor

Calin Eusebiu Mirea, condamnat pentru omor in celebrul caz al valutistului ucis in Brasov, a fost liberat conditionat dupa executarea a 8 ani din pedeapsa cu inchisoarea. Criminalul, a inceput sa organizeze live-uri pe tiktok precizand faptul ca si-a dovedit nevinovatia si ca si-a dovedit la CEDO nevinovatia, aspect total fals, CEDO doar a evidentiat faptul ca doar durata procesului a depasit un termen rezonabil, nefiind facute precizari pe fondul cauzei care sa ii dovedeasca nevinovatia. Acesta organizeaza live-uri pe Tiktok unde participa foarte multi prorusi romani, nostalgici ai comunismului si multi prorusi din Republica Moldova, in special o femeie din Gagauzia avand prenumele de Liza.

Photo of Mihail Neamtu
Mihail Neamtu Scriitor, teolog, politician

Mihai Neamțu, școlit în Occident, critică aproape zilnic Occidentul, în vreme ce despre ororile rusești din Ucraina sau despre ocupația ilegală din Georgia și Republica Moldova nu scrie aproape deloc, tema agresiunii putiniste nu-l pasionează. Neamțu se bucură de apreciere tot mai mare din partea extremiștilor de la AUR, care-l curtează pentru a candida sub steagul lor „suveranist”, anti-european.

Photo of Tania Maria Petean
Tania Maria Petean Coafeza (credem)

Trolerita si coafeza, Tania din Cluj-Napoca are o viziune clara a adevarului absolut, a Americii maligne, a Federatiei salvatoare, a pericolului nuclear numit LGBTQ si a vaccinelor aducatoare de bale la gura, injectate cu japca in Romania de catre Big Pharama, Soros si Bill Gates. Tania e si frumoasa si … cam atat.

Photo of Veaceslav Plămădeală
Veaceslav Plămădeală Inginer topograf, vlogger

Idiot util din Rep. Moldova care își dă foc pașaportului românesc, ne numeste fasciști pe români și  îl cheamă pe Putin și armata sa glorioasa ca să îi salveze pe moldoveni.

 

Photo of Dan Puric
Dan Puric Actor

Dan Puric este unul dintre cei mai controversați actori de la noi din țară, declarațiile sale publice fiind, de multe ori, motiv de dezbateri aprinse. De-a lungul ultimilor ani, în repetate rânduri, Dan Puric s-a declarat admirator al lui Vladimir Putin și al naționalismului promovat, pe diverse canale, de propaganda rusă.

Photo of Ciumita Roșie
Ciumita Roșie „Pagina de satira politica”

Cont alternativ al lui Gabriel Dimofte, „Noaptea Mintii”, „Bezna Mintii”, etc. Gabriel Dimofte isi ascunde vederile rusofile in spatele umorului si satirei politice. Nu am avea nimic de obiectat daca aceasta satira ar fi bi-directionala dar inca suntem in cautarea unei postari de-a lui Dimofte in care aceasta sa faca satira politica pe seama „Mamei RaSSia” 🙂 

Photo of Diana Ivanovici Sosoaca
Diana Ivanovici Sosoaca Avocat, senator

Diana Iovanovici-Șoșoacă (n. 13 noiembrie 1975, București, România) este o avocată română, senatoare în legislatura 2020-2024, afiliată partidului S.O.S. România. Este cunoscută pentru mesajele ei anti-vacciniste, anti-europene[3] și pro-ruse. În 2021 a fost exclusă din partidul AUR din motive de indisciplină.

In aprilie 2022, Diana Șoșoacă, împreună cu alți trei deputați, a mers la ambasada Rusiei din București pentru a-i prezenta ambasadorului poziția de neutralitate a României în războiul declanșat de Rusia după invadarea Ucrainei și pentru a propune începerea negocierilor de pace în cadrul neutru al României.

Photo of Bogdan Stanciu
Bogdan Stanciu Presedinte asociatie, blogger

Aflat pe lista „personalitatilor favorabile Federatiei Ruse”, a inamicului Romaniei, Dughin, Bogdan este anti-vaccin, anti-avort, anti-LGBTQ, anti-Biden, anti … stiti restul. Bogdan opereaza contul de X.com @whitenights_ro unde gasim propaganda mai fina sau mai bruta a Federatiei „Duse”, prelucrata „sa sune bine” in limba romana.

Photo of Nestor Tache
Nestor Tache Idiot instigator

Idiot util, cel mai probabil din convingere, fără a fi recompensat cu ceva de Rusia, țară pe care o iubește (conform spuselor sale). Comentează la postări despre război cu remarci de genul „mai mulți ucrainenii au murit uciși de către ucraineni decât de ruși „. Si mai dezamagitor e că „elementul” are adepți. Draga Tache, cand iti declari dragostea pentru o natiune care practica genocidul ca sport national, apari la noi in lista. Simplu, nu?

Photo of Teodosie Teodosie
Teodosie Teodosie Arhiepiscop Tomis
Photo of Dorel Visan
Dorel Visan Actor

„Trebuie o nouă dictatură, o nouă dictatură inteligentă, a unui guvern, a unui președinte și a unui prim-ministru care să ordone, așa cum a ordonat domnul Putin. În Rusia se vorbește rusește, este lege în Rusia” / „ … am fost primit aici cum n-am crezut, de oameni foarte importanți: doamna Zaharova, care ne-a primit cu multă atenție, de Nikita Mihalkov, care apreciază foarte mult cultura românească.I-am spus că a venit aici să ajutăm Ucraina să oprească războiul. Asta este intenția noastră.”

Dorel Visan, Moscova, 2024

Photo of Aris Cezar von Aris
Aris Cezar von Aris Troll

Face parte din aceeasi gasca de troli anti Ucraina, anti LGBT, anti romani (cei ramasi in urma plecarii lui in UK), anti-semit fatis etc. Jigneste si injura pe absolut oricine nu este de acord cu el si credem ca va primi un binemeritat loc in aceasta lista.

Photo of Gavril Alexandru zis Oaie
Gavril Alexandru zis Oaie Chitarist

„Tânărul rocker anti-sistem Alexandru Gavril” , dupa spusele celor de la ActiveNews, este un chitarist care a cântat alături de nume mari din industria muzicală din România, cum ar fi: Andra, Andreea Bălan, Keo și mulți altii. Insa este cunoscut si ca un antivaccinist notoriu, amator de scandal (in 2020 l-a amenintat pe castigatorul X Factor din acel an deoarece cel din urma a solicitat purtarea mastilor de protectie la concurs), agitator pe retele sociale etc.

TROLI FAIMOSI

Photo of Bezna .Mintii ? ?
Bezna .Mintii ? ? „pamfletar”

se ocupă cu pamfletul politic și caterinca.” spune acest individ ce este fan declarat PSD si care, prin asa-zisele videoclipuri compuse de acest asa-zis analist politic, nu face decat sa jigneasca pe oricine nu este de acord cu ceea ce crede el.

Photo of DexVirus ? ?
DexVirus ? ? Trol

Credem ca trollul DEXVirus si-a dezactivat intentionat contul si nu stim daca intentioneaza sa revina sau nu in activitate. Speram ca a inteles ca trolling-ul si propaganda nu au cum sa ii fie benefice. Daca totusi va reveni vom actualiza corespunzator profilul

DexV, un profil de X cu cateva sute de followeri, este unul dinte cele mai otravite voci propagandiste in limba romana, de pe X.com DexV se considera un patriot care are un simt special pentru nenorociri pe care doar el le vede. Toti romanii care sunt impotriva lui Putin sunt ori idioti, ori ne baga in razboi. 

Photo of Nagaro73 ? ?
Nagaro73 ? ?

Userul de Tik-Tok Nagaro73, susținător înfocat al Rusiei și a lui Putin, defileaza mandru cu steagul Rusiei în Bucuresti. Deținem un videoclip unde acest element se șterge pe adidași cu steagul României.

Photo of USRneoficial ? ?
USRneoficial ? ? Troll

Asa cum aflam din descrierea profilului lui de X, USRneoficial este „Uniunea Salvați Reptilele politice, Anti Terrorism, Anti Epstein Club, Anti Covid Vax, Anti Zelensky, Anti Trans-LGBTQ2S+, Anti Netanyahu, Anti Soros”. Are cateva sute de urmaritori si este considerat inofensiv dar datorita vederilor lui „inguste” despre cei care suporta Ucraina si condamna agresiunea lui Putin si datorita vederilor lui „largi” despre extremismul rus, ne-ar placea mult sa stim cine este in realitate 🙂

Photo of Vlad ? ?
Vlad ? ? Troll de serviciu, somer

Fanul BRICS Alex este extrem de vocal pe Twitter si astfel „a cazut” in blestemul #coloana5 pentru propaganda activa pro-Kremlin, anti-Ucraina, anti-vaccinista etc. Marturisim ca nu am avut intentia de a-l publica, datorita numarului mic de urmaritori si al simplitatii intelectuale de care da dovada, elemente care il fac oarecum inofensiv in actiunile propagandistice. Dar Vlad a insistat totusi sa faca parte din pagina noastra. Nu stim cine este Vlad dar, la fel ca si alte profile, profilul lui de Twitter intra astazi in procesul de identificare si monitorizare al echipei #coloana5. Bine ai venit in pagina noastra, Vladut! 

Photo of Zamolxis ? ?
Zamolxis ? ? Troll

Este, in acest moment, la al 15-lea cont in reteaua de socializare X. Detine un profil de X cu continut extremist, cunoscut prin stilul sau de exprimare agresiv, jigniri, antisemitism fatis, pro Rusia, anti Ucraina, anti LGBT etc.

Photo of „Bogdan (Twilight Kingdom)” *
„Bogdan (Twilight Kingdom)” *

Asociat persoanei „Bogdan Stanciu” inregistrata in baza de date.

Photo of Tatiana Costachi
Tatiana Costachi Vlogger, „Infectluencer”

Tatiana Costachi, originară din Republica Moldova, în urma declarațiilor sale publice care aduc o gravă defăimare poporului român și țării noastre,Tatiana Costachi face in mod sistematic afirmații publice extrem de ofensatoare la adresa României și a cetățenilor săi, acuzându-ne pe nedrept de nazism și de a fi urmași ai lui Hitler. 

Aceste declarații facute pe platforma TikTok, nu doar că sunt complet false și neîntemeiate, dar aduc și o ofensă majoră la adresa istoriei, culturii și valorilor românești.

Astfel de comportament din partea unei persoane care beneficiază de onoarea de a fi cetățean român si de a munci in Europa, este de neacceptat.

Photo of Dan DIaconu
Dan DIaconu Trol

Dan Diaconu este un personaj cel mai probabil imaginar in spatele caruia se ascunde unul (sau una) dintre cei mai vehementi troli anti-UE, anti-NATO, pro-Federatie si raspanditori profesionisti de fake news. Acum ceva timp, Dan Diaconu publica un filmulet prin care acuza presedintele Zelensky ca vinde pamantul Ucrainei, incarcat in camioane :)) Suspectam ca Dan Diaconu este un cont operat direct de catre Federatie si ne-am dori mult sa stim cine este, in cazul in care ne inselam si totusi este roman 🙂

Photo of Sebastian Dracopol
Sebastian Dracopol IT, postac util

Sebastian e genul de idiot util aproape asumat care isi da cu parerea despre razboiul din Ucraina, ca prin minune urmand intotdeauna retorica Federatiei. Sebastian e deasemenea genul de baiat curajos care lupta indarjit si plin de curaj cu tastatura in mana, injurand amarnic orice forma de opozitie, incluzandu-ne si pe noi. Pe blogul personal Sebastian a publicat un articol despre cum sa fii un troll de succes in mediul online, ducand astfel trolatul la nivel de arta cu manual de instructiuni. Suntem onorati sa il inregistram in #coloana5 si ii dorim un sincer „La cat mai multe trolerii si injuraturi!” in fata monitorului.

Photo of Dorobantu Eduard Gabriel
Dorobantu Eduard Gabriel Troll

Troll-ul Dorobantu Eduard Gabriel din Brasov, cu peste 34 de mii de postari pe X si 2644 de urmaritori la data acestei postari, trebuie sa aiba un loc de cinste pe site-ul nostru. Avem totusi dubii asupra identitatii reale a acestui profil si ne angajam sa incercam sa o aflam. Printre subiectele favorite ale acestui idiot util se afla Ucraina, postari in care acest element innfect jubileaza la fiecare lovitura a Federatiei asupra infrastructurii civile, China, tara pe care o lauda in mod permanent si mai nou Nord Coreea, tara unde, spune idiotul, Kim Jong Un a construit o multitudine de ansambluri rezidentiale, gradinite, scoli, centre sportive, culturale, vreo patruzeci de mii de turnuri de genul Burj Al Khalifa, o scara rulanta spre Marte, o instalatie de captare a energiei soarelui, montata strategic in jurul astrului nostru si un munte din care curge lapte si miere, pentru bucuria idiotilor de genul lui, care totusi au decis sa nu isi refaca viata in aceasta tara.

Photo of Haller Harry
Haller Harry Troll

Troll account toxic care disemineaza propaganda ruseasca / pro-palestina. Cel mai probabil un cont profesional administrat de o organizatie de propaganda a Federatiei

Photo of Ionel Konstantin
Ionel Konstantin

Cont administrat de o agentie de propaganda a Federatiei, la care colaboreaza cel mai probabil rusofili din R. Moldova sau Transnistria. Activitatea specifica sunt comentarii care disemineaza link-uri cu articole pro-ruse, pro-terorism și anti UE. Nu răspunde la comentarii, își continuă doar tirada de multe ori fara nicio legătură cu subiectul. 

Photo of Ana Kristean Kristean
Ana Kristean Kristean Vlogger

Ana Kristian, originară din Limbenii Noi, raionul Belti, R Moldova, rezident în Quarteira, provincia Faro, Portugalia, este o propagandistă a idiologii Moldoveniste(Moldova mare și limba maldovâ) o sustinatoare asumata a Federatiei, la fel ca și Vitass sau Tanya.Costa. Dealtfel toti acestia se cunosc personal si probabil ca lucreaza pentru aceeasi „firma”. Ana promoveaza un canal de propagandă pe Telegram unde sfidează istoria Românească și numește romanii nazisti, unioniștii din rep.Moldova și România neo-naziști. Ana este profund anti-Europeana chiar daca trăiește în Portugalia.

Pe contul de Instragram putem vedea că este o admiratoare infocata a lui Putin si urmarește frecvent canale propagandiste ale Federatiei, pe cllientul nostru Soloviov, foloseste simbolurile si retorica invaziei din Ucraina.

Photo of Sarbu Lucian
Sarbu Lucian Digital nobody

Lucian Sarbu este ceva dar nu stie nimeni ce … Scrie in bloguri indoielnice, are un cont de trolling ruso si sinofil pe X, are ceva articole anti-covid, anti-Ucraina pe Quora, slaveste tancurile rusesti. A incercat la un moment dat crearea unui Partid Comunist Roman, dar fara sorti de izbanda, probabil pentru ca romanii se saturasera sa linga acolo unde scuipasera deja in ’89. Lucian se declara un digital savy si expert in SEO (adwords si dinastea), ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca ar putea fi mai mult decat un idiot util si s-ar putea sa ia si el ceva „premii” in crypto, pentru activitatile sale de slava Putin, slava Xi, slava orice este impotriva EU si NATO.

Photo of Opris Dan Mircea
Opris Dan Mircea jurnalist / blogger (Old School)

Am identificat cu o probabilitate de 99.9% ca Mircea este operatorul contului de X.com @USRNeoficial. Ne-au ajutat anumite corelari AI de text liber rulate pe retele sociale cunoscute, anumite coincidente majore si cateva surse externe. Asteptam dezmintiri generate cu patos jurnalistic. Continuam sa investigam si asteptam alte informatii din tara, relationate cu acest domn, care speram sa ne satisfaca curiozitatea referitor la cum s-a radicalizat in slunba intereselor Federatiei un fost analist de informatii si specialist in crima organizata / anti-terorism, care candva a fost legitimat ca „Romania’s finest”. Si vietile noastre sunt bazate pe o poveste adevarata 🙂

Photo of Calin Eusebiu Mirea
Calin Eusebiu Mirea Infractor condamnat pentru omor

Calin Eusebiu Mirea, condamnat pentru omor in celebrul caz al valutistului ucis in Brasov, a fost liberat conditionat dupa executarea a 8 ani din pedeapsa cu inchisoarea. Criminalul, a inceput sa organizeze live-uri pe tiktok precizand faptul ca si-a dovedit nevinovatia si ca si-a dovedit la CEDO nevinovatia, aspect total fals, CEDO doar a evidentiat faptul ca doar durata procesului a depasit un termen rezonabil, nefiind facute precizari pe fondul cauzei care sa ii dovedeasca nevinovatia. Acesta organizeaza live-uri pe Tiktok unde participa foarte multi prorusi romani, nostalgici ai comunismului si multi prorusi din Republica Moldova, in special o femeie din Gagauzia avand prenumele de Liza.

Photo of Adrian Onciu
Adrian Onciu Jurnalist

Adrian este un filorus declarat jurnalist numarul 1 in topul jurnalistilor romani care scriu pentru Sputnik. Dupa o campanie impotriva vaccinelor, a BigPharma si a Europei prin articole „premiate” de rusi, importriva lui Ursula Von Der Leyen, Adrian a inceput sa scrie despre razboiul din Ucraina. Adrian iubeaste Rusia si uraste LGBTQ, EU, NATO, America si orice altceva reprezinta o opozitie fata de Federatia „Dusa” pe care o iubeste nespus de mult.

Photo of Iosefina Pascal
Iosefina Pascal Jurnalist (auto-intitulat)

Iosefina Pascal este adepta mai multor teorii ale conspiratiei, intre care si cele legate de tehnologia 5G. Pascal le sustine si in domeniul coronavirusului, opunandu-se termoscanarii si masurilor abuzive ale carantinarii, inclusiv purtarii mastilor, numindu-le „Imagini ale supunerii”. Pe numarul 2 in topul jurnalistilor romani laudati de catre Sputnik, Iosefina Pascal se numără printre cei care promovează aceste teme de dezinformare, variind de la false justificări ale invaziei (existența laboratoarelor de fabricare a armelor biologice), până la negarea completă a unui război real.

Photo of LeBrana Tudor
LeBrana Tudor Troll

Alter ego al lui Ambrus Bela (inregistrat in baza de date), cont pe care acesta il distribuie. Acest profil distribuie continutul hardcore care ar putea incalca termenii si conditiile Facebook si este folosit pentru diseminare de dezinformari si fake news, pentru a nu risca contul lui Bela.Una dintre informațiile false prezenta in postarile acestui cont este cea care dezinformeaza că centrul comercial Epicenter, distrus de Federatie in Harkov, ar fi fost de fapt un depozit de muniție. 

Photo of Moruz Vitalie
Moruz Vitalie Vlogger (Tik-Tok)

Vitalie Moruz, conoscut pe Tiktok ca „Vitasss”, prin postarile sale pe Tiktok si live-urile organizate, acesta falsifica istoria Romaniei si sustine propaganda rusa in Romania si in Moldova. Desi locuieste in prezent in Italia, acesta face live-uri zilnic menite sa rastalmaceasca istoria si sa indeparteze ascultatorii de Uniunea Europeana si Romania. 

Prin frecventa videoclipurilor, abordarea constanta a acelorasi teme ani de zile, adunarea de simpatizanti si chemarea de specialisti si istorici in live-urile sale „Victor Stepaniuc” un plagiator si falsificator al istoriei din Republica Moldova, cred ca suntem in prezenta unui postac platit. Acesta rastalmaceste istoria Romaniei si a Republicii Moldova, sustine ca suntem natii diferite si ca Romania a furat pamantul si limba de la moldoveni.

Photo of Aris Cezar von Aris
Aris Cezar von Aris Troll

Face parte din aceeasi gasca de troli anti Ucraina, anti LGBT, anti romani (cei ramasi in urma plecarii lui in UK), anti-semit fatis etc. Jigneste si injura pe absolut oricine nu este de acord cu el si credem ca va primi un binemeritat loc in aceasta lista.

Photo of Gavril Alexandru zis Oaie
Gavril Alexandru zis Oaie Chitarist

„Tânărul rocker anti-sistem Alexandru Gavril” , dupa spusele celor de la ActiveNews, este un chitarist care a cântat alături de nume mari din industria muzicală din România, cum ar fi: Andra, Andreea Bălan, Keo și mulți altii. Insa este cunoscut si ca un antivaccinist notoriu, amator de scandal (in 2020 l-a amenintat pe castigatorul X Factor din acel an deoarece cel din urma a solicitat purtarea mastilor de protectie la concurs), agitator pe retele sociale etc.